fredag 16. januar 2009

Bokklubb

I høst startet døveforeningen i Oslo med en bokklubb og jeg og Karl ble utpekt til å styret dette pga vi sitter i historieutvalget... Okeeeey... Greit nok siden jeg har alltid likt bøker...

Den første boka vi leste var Drageløperen av Khaled Hosseini og den ble diskutert over 2 ganger pga første gang vi har bokklubb, så vi er ikke helt vant til hvordan vi bør gjøre det...

Drageløperen er en kjempefin bok å lese om Afghanistan. Hvordan de ulike folkegruppene fungerer med hverandre og det som har skjedd i Afghanistan fra 1970 åra og opp til etter at USA startet krigen mot Taliban i 2001. Men hovedfokuset er altså på en gutt og hans oppvekst og tanker på det som skjedde rundt han.

Synes det er en lettlest bok når du først har blitt vant til navnene. Og ikke minst alle de ukjente ordene. Men heldigvis er det ordliste bakerst i boka...!

Rett før jul hadde vi nok et treff der vi valgte å lese boka Tusen strålende soler av Khaled Hosseini, som også har skrevet boka Drageløperen. Den ligner også litt på Drageløperen i handling, men likevel ganske ulik. For det første følger boken 2 kvinner som vokser opp i Afghanistan og for det andre, de flykter ikke fra landet. Men det følger også Afghanistan fra 1970-åra og frem til etter at USA startet krigen i 2001.

Begge bøkene gjorde at jeg grein... Huff... Men det er jo bra at jeg gjør det, for da betyr jo det at boka er bra skrevet!

Det blir spennende å se hvordan diskusjonen blir neste torsdag, når vi har vårt tredje bokklubb-treff. Og det blir også første gang jeg kommer til å styre skuta vil jeg tro...? Men får nok god hjelp fra de andre som kommer til bokklubben...

Får håpe dette blir noe som kommer til å vare....

3 kommentarer:

Ann`s Side sa...

det er det vettu:)) Den harde kjernen fortsetter nok;) og dersom ODF ikke syns det er "lønnsomt" lenger får vi heller begynne med "privat bokklubb".:)))

Imzadi sa...

hehe, sant. Det er fullt mulig å fortsette privat :) Men nå holder vi ut i døveforeningen.

Ann`s Side sa...

Ludo og isabella er herved Tagget!!:D